Pica keptuvėje (Be mielių)

Šiam picos receptui neprireiks nei orkaitės nei mielių, todėl šį picos receptą galima nesunkiai pasidaryti namuose greitai ir paprastai. Šis receptas nuostabus tuo kad picos gamybos procesas užtruks vos pusvalandį, o galutinis variantas nustebina visus!


Šiam picos keptuvėje receptui reikės:

  • 200 g. Kvietinių miltų;
  • 240 ml. Šilto vandens;
  • 3 vnt. valgomasis šaukštas - Riebaus jogurto;
  • 1 vnt. valgomasis šaukštas - Cukraus;
  • 1 vnt. valgomasis šaukštas - Druskos;
  • 1 vnt. valgomasis šaukštas - Aliejaus;
  • 1/2 vnt. valgomasis šaukštas - Kepimo miltelių;
  • 1/3 vnt. valgomasis šaukštas - Sodos;
  • Šiek tiek papildomų miltų picos formavimui.

Picos keptuvėje garnyrui naudosime

  • Pomidorų dažo arba pesto padažo
  • 150 g. Sūrio (rekomenduoju naudoti mocarela sūrį)
  • 1 vnt. - Raudonojo svogūno
  • 1 vnt. - Raudonosios arba žaliosios saldžiosios paprikos
  • 10-15 vnt. Juodųjų alyvuogių
  • 2 valgomieji šaukštai - Aitriųjų paprikų dribsnių
  • Itališkų prieskonių mišinio 

Kaip gaminti : 

  1.  Į didelį dubenį supilame visus miltus, įdedame valgomąjį šaukštą cukraus, druskos. Viską lengvai pamaišome, sudedame kepimo miltelius ir sodą. Šaukštu viską gerai išmaišome. 
  2. Dubens centre padarome apskritimo formos ertmę į kurią pilame aliejų, riebų jogurtą ir supilame visą vandenį. Visus produktus ranka pradedame maišyti į centrą. Viską minkome iki tol kol tešla nebelimpa prie rankų. Galima naudoti papildomą vandens ir miltų kiekį, tačiau reiktų tai daryti atsargiai. 
  3. Perdedame tešlą į naują švarų dubenį ir apviniojame jį maistine plėvele. Picos tešlą atidedame į šiltą vietą, kad tešla iškiltų. Šis procesas užtrunka nuo 6-8 val. Todėl būkite kantrūs arba pasiruoškite tešlą iš vakaro. Pica turėtų padidėti dvigubai.
  4. Patepame rankas su alyvuogių aliejumi, kad tešla nekibtų prie rankų ir padaliname iškilusią tešlą į penkias lygias dalis.
  5. Ant lygaus paviršiau beriame šiek tiek miltų ir pasirenkame vieną iš penkių picos gabalėlių. Kočėlo pagalba pradedame kočioti tešlą, ji turi būti ne per stora ir ne per plona. 
  6. Šakutes pagalba ant picos pagrindo padarome skylučių kad būtų kur išeiti orui kepimo metu.
  7. Įkatiname keptuvę ir dedame į ją paruoštą picos pagrindą, ranka šiek tiek palyginame picos galus kad ji įgautų norimą formą. 
  8. Kepame picą ant vienos pusės apie 5-6 minutes, tačiau tai priklauso nuo ant kokio stiprumo ugnies Jūs kepate. Tada gražiai pageltus vienai picos pusei ją apverčiame. 
  9. Ant picos dedame norimą garnyrą:
  • 1 variantas. Pomidorų padažas, smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas, raudonoji arba žalioji saldžioji paprika, supjaustytas juodąsias alyvuoges, sutarkuotą sūrį. Viską pabarstome itališku prieskonių mišiniu. Aplink picą įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad pica nepridegtų. Uždedame dangtį ant keptuvės ir kepame ant vidutinės-mažos liepsnos kol sūris išsilydis ir picos pagrindas taps iškepęs. Galima pagardinti pica aitreisiais paprikos dribsniais.
  • 2 variantas. Pesto padažą, smulkiai supjaustytas raudonasis svogūnas, raudonoji arba žalioji saldžioji paprika, supjaustytas juodąsias alyvuoges, sutarkuotą sūrį. Viską pabarstome itališku prieskonių mišiniu. Aplink picą įpilame šiek tiek alyvuogių aliejaus, kad pica nepridegtų. Uždedame dangtį ant keptuvės ir kepame ant vidutinės-mažos liepsnos kol sūris išsilydis ir picos pagrindas taps iškepęs. 

Šis receptas priklauso Foods And Flavors daugiau informacijos rasite http://foodsandflavorsbyshilpi.com/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video:

Komentarai