Tai nėra mums įprasti žemaičių blynai, tai yra skanūs sūriu ir kumpiu įdaryti žemaičių blynai kurie patiks tiek suaugusiems tiek vaikams.
Your Website Title
<
Šiam receptui reikės:
- 600 g. Virtų Bulvių
- 200-300 g. Kumpio
- 100-200 g. Sūrio
- 150 g. Miltų
- 60 g. Tarkuoto parmezano sūrio
- 1 vnt. Kiaušinis
- Žiupsnio druskos
- Aliejaus kepimui
Kaip gaminti :
- Nuskutame ir išverdame bulves priklausomai nuo ugnies stiprumo virti apie 20-30 min. Prieš verdant į bulves įdėkite žiupsnį druskos. Išvirusias bulves sugrūsti, su šakute arba grūstuvu.
- Į didelį dubenį dedame sugrūstas bulves įmušame kiaušinį, dedame parmezano sūrį, miltus viską pagardiname žiupsnį druskos ir išmaišome iki vientisos masės
- Ant kepimo popieriaus iš tešlos padarome didelį blyną, tada puodelio pagalba padarome skylutes ir iš jų ištraukiame blyno apačią ir viršų.
- Smulkiai supjaustome kumpį ir sūri, svarbu kad supjaustyti gabalėliai nebūtų didesni už blyno apačią ir viršų.
- Apatinę blyno dalį dedame ant kepimo popieriaus, ant jos uždedame gabalėlį kumpio ir sūrio, tada uždedame blyno viršutinę dalį. Užspaudžiame kampus ir formuojame nedidelį žemaičių blyną.
- Įkaitiname keptuvę, pilame šiek tiek aliejaus ir dedame padarytus blynus į ją. Blynus kepame priklausomai nuo ugnies stiprumo apie 5-10 min. kol gražiai apskrunda tiek blyno viršus , tiek blyno apačia
- Svarbu neperkrauti ir neperkepti blynų , nes per sujungimus išbėgs viduje esantis sūris
Šis receptras priklauso https://www.cookist.com/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/ciaopeoplecookist/
Komentarai
Rašyti komentarą