Žemaičių blynai su kumpiu ir sūriu

Tai nėra mums įprasti žemaičių blynai, tai yra skanūs sūriu ir kumpiu įdaryti žemaičių blynai kurie patiks tiek suaugusiems tiek vaikams.



Šiam receptui reikės:

  • 600 g. Virtų Bulvių
  • 200-300 g. Kumpio
  • 100-200 g. Sūrio
  • 150 g. Miltų 
  • 60 g. Tarkuoto parmezano sūrio 
  • 1 vnt. Kiaušinis
  • Žiupsnio druskos
  • Aliejaus kepimui

Kaip gaminti : 

  1. Nuskutame ir išverdame bulves priklausomai nuo ugnies stiprumo virti apie 20-30 min. Prieš verdant į bulves įdėkite žiupsnį druskos. Išvirusias bulves sugrūsti, su šakute arba grūstuvu. 
  2. Į didelį dubenį dedame sugrūstas bulves įmušame kiaušinį, dedame parmezano sūrį, miltus viską pagardiname žiupsnį druskos ir išmaišome iki vientisos masės
  3. Ant kepimo popieriaus iš tešlos padarome didelį blyną, tada puodelio pagalba padarome skylutes ir iš jų ištraukiame blyno apačią ir viršų. 
  4. Smulkiai supjaustome kumpį ir sūri, svarbu kad supjaustyti gabalėliai nebūtų didesni už blyno apačią ir viršų.
  5. Apatinę blyno dalį dedame ant kepimo popieriaus, ant jos uždedame gabalėlį kumpio ir sūrio, tada uždedame blyno viršutinę dalį. Užspaudžiame kampus ir formuojame nedidelį žemaičių blyną.
  6. Įkaitiname keptuvę, pilame šiek tiek aliejaus ir dedame padarytus blynus į ją. Blynus kepame priklausomai nuo ugnies stiprumo apie 5-10 min. kol gražiai apskrunda tiek blyno viršus , tiek blyno apačia
  7. Svarbu neperkrauti ir neperkepti blynų , nes per sujungimus išbėgs viduje esantis sūris



Šis receptras priklauso https://www.cookist.com/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/ciaopeoplecookist/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video : 

Your Website Title
<


Komentarai