Itališka vištiena su makaronais ir sūriu

Tai nuostabaus skonio receptas kilęs iš Toskanos regiono Italijoje, kaip ir kiekvienas itališkas receptas jis pasižymi labai gerai subalansuotu skoniu.

Šiam receptui reikės:

  • 4 vnt. Vištienos krutinėlės
  • 2 vnt. Česnako galvutės
  • 1 vnt. Svogūno
  • 450 g. Mėgstamų makaronų, geriausia naudoti nedidelius vamzdelio formos makaronus
  • 200 g. Fermentinio sūrio 
  • 100 g. Mocarelos sūrio
  • 50-70 g. Parmezano sūrio
  • 100 g. Pievagrybių 
  • 60-80 g. Špinatų 
  • 14 g. Saulėje džiovintų pomidorų
  • 300-400 ml. Grietinės
  • 240 ml. Vištienos sultinio 
  • 120 ml. Baltojo Vyno 
  • 1,5 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 valgomasis šaukštas raudonosios paprikos miltelių
  • 0,5 valgomasis šaukštas itališkų prieskonių mišinio*
  • Druskos ir pipirų patiekalams pagardinti
*Itališkų prieskonių mišinys (galima naudoti ir pirktinį prieskonių mišinį)

Kaip gaminti : 

  1.  Į kepimo skardą ar kitą didelį indą įdedame vištienos krutinėlęs, jas apšlakstome valgomuoju šaukštu aliejaus, valgomuoju šaukštu raudonosios paprikos miltelių ir pusę šaukšto itališkų prieskonių mišiniu, įberiame žiupsnį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų ir visus prieskonius gerai įtriname į abi vištienos krūtinėlės puses. 
  2. Į gerai įkaitintą didelę keptuvę dedame įtrintas prieskoniais vištienos krūtinėlęs kepame kiekvieną krūtinėlės pusę apie 5-10 min. kol ji gražiai apskrunda. 
  3. Šiuo metu rekomenduoju pradėti gaminti mėgstamus makaronus, dažniausiai gaminimo būdas nurodytas ant makaronų pakelio. 
  4. Iš keptuvės ištraukiame krutinėlęs ir atidedame į šoną, jas naudosime vėliau, į keptuvę pilame pusę valgomojo šaukšto aliejaus ir smulkiai supjaustytus pievagrybius, viską gerai pakepame kol grybai suminkštėja ir paruduoja, sudedame smulkiai supjaustytą svogūną, dvi susmulkintas česnako skilteles viską vėl gerai išmaišome ir pakepame dar keletą minučių, kad svogūnai gerai apkeptų ir suminkštėtų. 
  5. Į keptuvę pilame Baltojo vyno, keletą minučių pakepame kol išgaruoja alkoholis, sudedame saulėje džiovintus pomidorus, pamaišome ir įpilame vištienos sultinio ir sudedame grietinę, keletą minučių viską paliekame keptuvėje, sudedame špinatus ir lengvai maišome kol špinatai suminkštėja ir susitraukia, viską pagardiname druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
  6. Sutarkuojame visus turimus sūrius, fermentinį, mocarelos ir parmezaną, sudedame juos į keptuvę.
  7. Šiuo metu jau turėtų būti išvirę makaronai, iš puodo nupilame vandenį ir makaronus sudedame į keptuvę, viską gerai pamaišome ir paliekame keptuvėje kepti keletą minučių, kad sūris gerai išsilyditų ir visi ingridietai išskirtų savo skonį. 
  8. Pateikimo būdas ganėtinai paprastas, į lėkštės apačią dedame keptuvėje esančius makaronus su padažu ir ant viršaus uždedame supjaustytą vištienos krūtinėlę.
Šis receptas priklauso http://twistedfood.co.uk daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/JungleTwisted/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video:

Your Website Title
<


Komentarai