Pesto padažas, dažnai naudojamas Italijoje tokiems patiekalams kaip pica, makaronai ir kitiems Itališkiems patiekalams gaminti. Šis padažas suteikia nuostabų Italijos kraštų skonį, o pagaminti jį visai nesunku.
Šiam pesto padažui pagaminti mums reikės:
- 200 g. Išlukštentų graikiškų riešutų;
- 60 g. Bazilikų lapų (galima naudoti tiek mažuosius tiek didžiuosius bazilikų lapus);
- 25 g. Tarkuoto parmezano sūrio;
- 240 ml. Alyvuogių aliejaus;
- 4 vnt. Česnako skiltelės;
- Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų ( naudoti kiekį pagal norimą skonį)
Kaip gaminti pesto padažą:
- Nulupame ir susmulkiname česnako skilteles, jas reikia ne tik supjaustyti, bet ir sutrinti.
- Susmulkiname baziliko lapus ir trintuvo pagalba arba rankomis susmulkiname bazilikus iki vientisos pastos masės. Į pastos masę sudedame sutrintus česnakus.
- Išlukštename graikiškus riešutus, tada truputį juos pakepame keptuvėje, kad įgautų skrudintų riešutų skonį, tačiau jei nenorite galite šito ir nedaryti. Tada smulkiai supjaustome riešutus ir taip pat sumalame į vientisą masę.
- Visus ingredientus sudedame į vieną dubenį, įtarkuojame parmezano sūrio arba dedame jau sutarkuotą.
- Supilame alyvuogių aliejų viską gerai išmaišome.
- Viską pagardiname šviežiai malta druska ir pipirais.
- Taip pat galima padažą pagardinti įspaudžiant šiek tiek žaliosios citrinos.
Komentarai
Rašyti komentarą