Pesto padažas

Pesto padažas, dažnai naudojamas Italijoje tokiems patiekalams kaip pica, makaronai ir kitiems Itališkiems patiekalams gaminti. Šis padažas suteikia nuostabų Italijos kraštų skonį, o pagaminti jį visai nesunku.

Šiam pesto padažui pagaminti mums reikės:

  • 200 g. Išlukštentų graikiškų riešutų;
  • 60 g. Bazilikų lapų (galima naudoti tiek mažuosius tiek didžiuosius bazilikų lapus);
  • 25 g. Tarkuoto parmezano sūrio;
  • 240 ml. Alyvuogių aliejaus;
  • 4 vnt. Česnako skiltelės;
  • Žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų ( naudoti kiekį pagal norimą skonį)

Kaip gaminti  pesto padažą: 

  1. Nulupame ir susmulkiname česnako skilteles, jas reikia ne tik supjaustyti, bet ir sutrinti.
  2. Susmulkiname baziliko lapus ir trintuvo pagalba arba rankomis susmulkiname bazilikus iki vientisos pastos masės. Į pastos masę sudedame sutrintus česnakus.
  3. Išlukštename graikiškus riešutus, tada truputį juos pakepame keptuvėje, kad įgautų skrudintų riešutų skonį, tačiau jei nenorite galite šito ir nedaryti. Tada smulkiai supjaustome riešutus ir taip pat sumalame į vientisą masę. 
  4. Visus ingredientus sudedame į vieną dubenį, įtarkuojame parmezano sūrio arba dedame jau sutarkuotą.
  5. Supilame alyvuogių aliejų viską gerai išmaišome.
  6. Viską pagardiname šviežiai malta druska ir pipirais. 
  7. Taip pat galima padažą pagardinti įspaudžiant šiek tiek žaliosios citrinos.

Komentarai