Iškepti tinkamai upėtakį nėra taip sudėtinga kaip gali atrodyti ! Šis receptas Jums parodys kaip tai paprasta
Šiam receptui reikės:
- 1 vnt. Vidutinio dydžio upėtakio (rekomenduojame naudoti išdarinėta su galva)
- Citrinos (trys dideli griežinėliai)
- Petražolių
- Alyvuogių aliejus
- Baltojo vyno
- Druska (pagal skonį)
- Pipirai (pagal skonį)
- Folijos (kepimui)
Kaip gaminti :
- Nuplauname upėtakį po šaltu vandeniu.
- Popieriniu rankšluosčiu nuvalome visą likusį vandenį tiek ant žuvies, tiek žuvies viduje.
- Atkerpame iš folijos vidutinio dydžio lapą į kurį vyniosime paruoštą upėtakį.
- Pražiodiname žuvies vidų ir į jį dedame žiubsnelį juodųjų šviežiai maltų pipirų ir žiupsnelį druskos. Taip pat į vidų dedame tris vidutinio dydžio citrinos griežinėlius ir keletą šakelių šviežių petražolių.
- Žuvį dedame ant folijos ir apšlakstome alyvuogių aliejumi ir trupučiu baltojo vyno.
- Žuvį suvyniojame į foliją stengdamiesi, kad folija kuo mažiau liestųsi prie žuvies.
- Kepame ant grilio uždengę dangtį apie 15 min. Jei kepate žuvį orkaitėje iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite upėtakį apie 15 - 20 min.
Šis receptas priklauso https://tasty.co/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/
Komentarai
Rašyti komentarą