Grilyje arba orkaitėje keptas upėtakis

Iškepti tinkamai upėtakį nėra taip sudėtinga kaip gali atrodyti ! Šis receptas Jums parodys kaip tai paprasta

Šiam receptui reikės:

  • 1 vnt. Vidutinio dydžio upėtakio (rekomenduojame naudoti išdarinėta su galva)
  • Citrinos (trys dideli griežinėliai)
  • Petražolių
  • Alyvuogių aliejus
  • Baltojo vyno
  • Druska (pagal skonį)
  • Pipirai (pagal skonį)
  • Folijos (kepimui)

Kaip gaminti : 

  1. Nuplauname upėtakį po šaltu vandeniu.
  2. Popieriniu rankšluosčiu nuvalome visą likusį vandenį tiek ant žuvies, tiek žuvies viduje.
  3. Atkerpame iš folijos vidutinio dydžio lapą į kurį vyniosime paruoštą upėtakį. 
  4. Pražiodiname žuvies vidų ir į jį dedame žiubsnelį juodųjų šviežiai maltų pipirų ir žiupsnelį druskos. Taip pat į vidų dedame tris vidutinio dydžio citrinos griežinėlius ir keletą šakelių šviežių petražolių.
  5. Žuvį dedame ant folijos ir apšlakstome alyvuogių aliejumi ir trupučiu baltojo vyno. 
  6. Žuvį suvyniojame į foliją stengdamiesi, kad folija kuo mažiau liestųsi prie žuvies. 
  7. Kepame ant grilio uždengę dangtį apie 15 min. Jei kepate žuvį orkaitėje iš pradžių įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepkite upėtakį apie 15 - 20 min.   
Šis receptas priklauso https://tasty.co/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video:

Your Website Title
<


Komentarai