Tai orkaitėje keptų mėsos kukulių receptas, jų skonis nuostabus ! Šis receptas yra nepakartojamas rengiant vakarėlius ir pasisėdėjimų su draugais ilgais vasaros vakarais.
Your Website Title
<
Šiam receptui reikės:
- 450 g. Maltos jautienos faršo
- 150-200g. Sūrio (rekomenduojama naudoti "Čederio" sūrį)
- 150 g. labai smulkiai supjaustytos šoninės (šoninės juostelės ang. bacon strip)
- 30 g. Džiūvesėsių
- 10 g. Petražolių
- 1 vnt. Kiaušinio
- 5 vnt. Svogūno
- 3 skiltelės Česnako
- 1 valgomasis šaukštas česnakų miltelių
- 1 valgomasis šaukštas svogūnų miltelių
- 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo (galima naudoti kečiupą)
- 1 valgomasis šaukštas garstyčių
- 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo
- 1 valgomasis šaukštas skysto medaus
- 2 valgomieji šaukštai druskos
BBQ Padažui reikės: (Galima nautoti ir pirktinį BBQ padažą)
- 1 vnt. Svogūno
- 3 vnt. Česnako skitelės
- 1 vnt. Raudonojo čili pipiro
- 55 g. Rudojo cukraus
- 50 ml. Sojos padažo
- 300 ml. tiršto pomidorų padažo
- 1 valgomasis šaukštas pankolio sėklų (nėra būtina padažui)
Padažo gamyba:
- Apkepti smulkiai supjaustytą svogūną įdėti susmulkintą čili pipirą, česnako skilteles, pankolio sėklas suberiame visą rudąjį cukrų.viską gerai išmaišome.
- Supilame sojos padažą ir įdedame pomidorų padažo, viską pagardiname druska ir pipirais.
- Užverdame padažą ir keliass minutes jį verdame ant labai silpnos ugnies, padažo tirštumą galima reguliuoti įpilant šiek tiek vandens jei norime skystesnio ir virti ilgiau jei norime tirštesnio.
Kaip gaminti :
- Į didelį dubenį dedame maltos jautienos faršą, svogūnų miltelius, česnakų miltelius, pipirus, druską, susmulkintas česnako skilteles, džiūvėsius, pusę smulkiai supjaustyto svogūno, susmulkintas petražoles, įmušame kiaušinį. Taip pat įdedame valgomąjį šauktą : pomidorų padažo, garstyčių, vorčesterio padažo, skysto medaus. Visą masę gerai išmaišome, kad prieskoniai išsimaišytų tolygiai. Paruoštą mėsą dedame į šaldytuvą kad atvėstų.
- Likusius svogūnus perpjauname pusiau, kiekvienos pusės nupjauname abu galus.
- Ištraukiame atvėsusią mėsą iš šaldytuvo ir formuojame kamuoliuko formos mėsos kukulius į kiekvieną kukulį dedame po kūbelio formos gabalėlį sūrio, kukulį formuojame tokio dydžio kad nuėmus svogūno sluoksnį jis apgaubtų mūsų suformuota mėsos kukulį. (Pavizdys paveikslėlyje)
- Paruoštą mėsos kukulį apviniojame 2-3 vnt. šoninės juostelėmis. Kad šoninė nenukristų ją sutvirtiname dantų krapštukais. Paruošiame apie 9-12 vnt. kukulių.
- Apviniotus šonine kukulius aptepame BBQ padažu dedame į kepimo skardą prieš tai į skardą įklojame kepimo popieriaus, Kepimo skardą dedame į orkaitę įkaitinta iki 220 °C temperatūros ir kepame apie 45 min. Po 20 minučių kepimo reikia apversti kukulius ir patepti kitą pusę papildomai BBQ padažu.
- Paruoštus kukulius apibarstome susmulkintomis petražolėmis. Jei norite pateikiant galite naudoti papildomai norimo padažo BBQ arba mėgstamo pomidorų padažo.
Šis receptras priklauso https://tasty.co/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/
Komentarai
Rašyti komentarą