Mėsos kukuliai BBQ padaže

Tai orkaitėje keptų mėsos kukulių receptas, jų skonis nuostabus ! Šis receptas yra nepakartojamas rengiant vakarėlius ir pasisėdėjimų su draugais ilgais vasaros vakarais.


Šiam receptui reikės:

  • 450 g. Maltos jautienos faršo
  • 150-200g. Sūrio (rekomenduojama naudoti "Čederio" sūrį)
  • 150 g. labai smulkiai supjaustytos šoninės (šoninės juostelės ang. bacon strip)
  • 30 g. Džiūvesėsių
  • 10 g. Petražolių
  • 1 vnt. Kiaušinio
  • 5 vnt. Svogūno 
  • 3 skiltelės Česnako
  • 1 valgomasis šaukštas česnakų miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas svogūnų miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo (galima naudoti kečiupą)
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių
  • 1 valgomasis šaukštas vorčesterio padažo
  • 1 valgomasis šaukštas skysto medaus
  • 2 valgomieji šaukštai druskos

BBQ Padažui reikės: (Galima nautoti ir pirktinį BBQ padažą)

  • 1 vnt. Svogūno 
  • 3 vnt. Česnako skitelės
  • 1 vnt. Raudonojo čili pipiro
  • 55 g. Rudojo cukraus
  • 50 ml. Sojos padažo
  • 300 ml. tiršto pomidorų padažo
  • 1 valgomasis šaukštas pankolio sėklų (nėra būtina padažui)
Padažo gamyba:
  1. Apkepti smulkiai supjaustytą svogūną įdėti susmulkintą čili pipirą, česnako skilteles, pankolio sėklas suberiame visą rudąjį cukrų.viską gerai išmaišome.
  2. Supilame sojos padažą ir įdedame pomidorų padažo, viską pagardiname druska ir pipirais.
  3. Užverdame padažą ir keliass minutes jį verdame ant labai silpnos ugnies, padažo tirštumą galima reguliuoti įpilant šiek tiek vandens jei norime skystesnio ir virti ilgiau jei norime tirštesnio.

Kaip gaminti : 

  1.  Į didelį dubenį dedame maltos jautienos faršą, svogūnų miltelius, česnakų miltelius, pipirus, druską, susmulkintas česnako skilteles, džiūvėsius, pusę smulkiai supjaustyto svogūno, susmulkintas petražoles, įmušame kiaušinį. Taip pat įdedame valgomąjį šauktą : pomidorų padažo, garstyčių, vorčesterio padažo, skysto medaus. Visą masę gerai išmaišome, kad prieskoniai išsimaišytų tolygiai. Paruoštą mėsą dedame į šaldytuvą kad atvėstų. 
  2. Likusius svogūnus perpjauname pusiau, kiekvienos pusės nupjauname abu galus.
  3. Ištraukiame atvėsusią mėsą iš šaldytuvo ir formuojame kamuoliuko formos mėsos kukulius į kiekvieną kukulį dedame po kūbelio formos gabalėlį sūrio, kukulį formuojame tokio dydžio kad nuėmus svogūno sluoksnį jis apgaubtų mūsų suformuota mėsos kukulį. (Pavizdys paveikslėlyje)
  4. Paruoštą mėsos kukulį apviniojame 2-3 vnt. šoninės juostelėmis. Kad šoninė nenukristų ją sutvirtiname dantų krapštukais. Paruošiame apie 9-12 vnt. kukulių. 
  5. Apviniotus šonine kukulius aptepame BBQ padažu dedame į kepimo skardą prieš tai į skardą įklojame kepimo popieriaus, Kepimo skardą dedame į orkaitę įkaitinta iki  220 °C temperatūros  ir kepame apie 45 min. Po 20 minučių kepimo reikia apversti kukulius ir patepti kitą pusę papildomai BBQ padažu.
  6. Paruoštus kukulius apibarstome susmulkintomis petražolėmis. Jei norite pateikiant galite naudoti papildomai norimo padažo BBQ arba mėgstamo pomidorų padažo.
Šis receptras priklauso https://tasty.co/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video: (žiūrėti 0:05-1:18) 

Your Website Title
<


Komentarai