Traškios vištienos salotos

Traškios vištienos salotos su baltuoju padažu primenančiu vasarą. Tai sotus, sveikas ir labai skanus patiekalas tinkantis visiems metų laikams.

Šiam receptui reikės:

  • 180 g. Džiūvesių (Rekomenduojama naudoti Japoniškus džiūvėsius  "Panko")
  • 30 g. Tarkuoto Parmezano sūrio 
  • 1 valgomasis šaukštas druskos
  • 1 valgomasis šaukštas pipirų
  • 1 valgomasis šaukštas paprikos
  • 1 valgomasis šaukštas česnakų miltelių
  • 2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 vnt. vištienos krutinėlės
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 240 ml. miltų 
  • 400 g. Įvairių salotų lapų (galima maišyti patiems arba pirkti jau sumaišytų salotų rinkinį)
  • 300 g. alyvinių pomidorų
  • 0,5 vnt. Raudonojo svogūno

Padažui reikės:

  • 160 ml. grietinėlės sūris (ang. Cream cheese) (Galima naudoti riebę grietinę)
  • 80 ml. Riebaus kefyro
  • 30 g. Tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 valgomasis šaukštas česnako 
  • 1 valgomasis šaukštas citrinų sulčių 
  • 1 valgomasis šaukštas obuolių sidro acto
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti : 

  1. Receptą pradėsime nuo vištienos gamybos, į vidutinio dydžio dubenį dedame visus džiūvėsėlius (kaip ir minėjau prieš tai rekomenduojama naudoti "Panko" džiūvėsėlius), taip pat į dubenį dedame 30 g. tarkuoto parmezano sūrio, 1 valgomąjį šauktą: druskos, pipirų, paprikos,  česnakų miltelių ir viską gerai išmaišome.
  2.  Vištienos krutinėles, iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais, pasiruošiame dubenėlį su miltais į kitą įmušame tris kiaušinius ir šiek tiek paplakame. 
  3. Krutinėles apvoliojame miltuose, tada į kiaušinius ir galiausiai į dubenį su džiuvesėliais ir prieskoniais.
  4. Ant kepimo skardos paklojame kepimo popierių ir ant jo dedame abi vištienos krutinėles jas apšlakstome dviem valgomaisiais šaukštais aliejaus. Dedame į orkaitę įkaitinta iki  220 °C temperatūros  ir kepame vištieną apie 25 min.
  5. Sumaišome visus padažui skirtus ingridientus viename dideliame inde, turi  gautis tirštas ir labai skanus padažas, jei trūksta prieskonių įdėkite druskos ir pipirų. 
  6. Jei turite į didelį medinį arba stiklinį indą sudedame 400 g. įvairių salotų lapų , per pusę supjaustytus  alyvinius pomidorus ir pusę griežinėliais supjaustyto raudonojo svogūno, įdedame šiek tiek druskos ir pipirų, viską gerai išmaišome, įpilame dalį padaryto padažo (kiekį naudoti pagal skonį) ir vėl viską gerai išmaišome.
  7. Iškeptą vištienos krūtinelę supjaustome plonais gabalėliais.
  8. Rekomenduojame šias salotas pateikti sekančiai: į didelę lėkšte dedame dalį daržovių sumaišytų su padažu, ant viršaus dedame vištienos gabalėlius ir galiausiai viską užpilame šlakeliu padažo. 
Šis receptas  priklauso https://tasty.co/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video : 

Your Website Title
<


Komentarai