Šonine ir sūriu įdarytas burgeris

Šis receptas yra išskirtinis tuo, kad vietoj paprasto burgeriams naudojamo kotleto naudosime įdaryta su sūriu ir šonine, tai suteiks burgeriui ypatingą skonį.

Šiam receptui reikės:

  • 5vnt. plonai supjaustytos kiaulienos šoninės
  • 100 g. grietinėlės sūris (ang. Cream cheese)
  • 3 vnt. svogūnų laiškai
  • 120 g. sūrio (geriausiai tinka čederio sūris)
  • 450 g. maltos mėsos faršo (naudoti jautienos arba maišyta jautienos su kiaulienos)
  • 1 rišulėlis salotos lapų 
  • 2 vnt. pomidorų 
  • 2 vnt. marinuotų agurkų 
  • 1 vnt. Raudonojo svogūno
  • 8 vnt. Bandelių burgeriams (galima naudoti labiausiai Jums patinkančias, aš naudoju minkštas bandeles su kiaušinio tešla) 

Padažui reikės:

  • 2 valgomieji šaukštai majonezo 
  • 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo
  • 1 valgomasis šaukštas garstyčių

Kaip gaminti : 

  1. Į keptuvę dedame plonai supjaustytą šoninę ir kepame joje kol įgaus rausvą spalvą ir gerai apskrus, tada supjaustome plonais kubeliais, galima supjaustyti šoninę ir prieš kepimą.
  2. Į dubenį dedame iškeptą ir supjaustytą šonine, kreminį sūrį, plonai supjaustytus svogūnų laiškus ir apie 100-120g. tarkuoto sūrio kaip ir minėjau prieš tai rekomenduoju naudoti čederio sūrį. Visą masę gerai išmaišome.
  3. Iš maltos mėsos formuojame formuojame kotleto formą, faršo imti panašiai tiek kiek telpa į delną, svarbu kad kotletas nebūtų per didelis ir tilptų ant bandelės.
  4. Suformavus apvalų mėsos kotletą viduryje padarome didelę skylę į ją dedame prieš tai pagaminta sūrio ir kremo masę, įdaryta kotletą uždarome iš visų pusių ir suteikiame galutine kepimo formą. Svarbu kad suformuotas kotletas nebūtų per daug storas, pagardiname galutinį kotletą druska ir pipirais iš abiejų pusių
  5. Kotletus dedame į keptuvę, nereikia dėti jokių papildomų riebalų, jų atsiras kepimo proceso metu. Kepame vieną pusę priklausomai nuo ugnies stiprumo apie 5-10 min. Tada apverčiame dar kelias min pakepame ir dedame sūri ant viršaus ir laukiame kol jis gražiai išsilydo.

    Pastaba! Norint kad sūris geriau išsilydytų galima į keptuvę įpilti kelis lašus vandens ir keptuvę uždengti dangčiu, garai padės sūriui geriau ir greičiau išsilydyti.
  6. Prieš pateikiant rekomenduoju bandeles  iš vidaus aptepti sviestu ir kelias sekundes paskrudinti keptuvėje. 
  7. Ant bandelės dedame šiek tiek padažo, salotos lapą, iškepta kotletą, supjaustyta pomidorą, smulkiai supjaustytą svogūną, kelis griežinėlius marinuoto agurko. Viršutine bandelės dalį taip pat patepame padažu ir uždedame ant burgerio. Štai ir viskas, Skanaus!
  8. Rekomenduojame pateikti šį burgerį su keptomis bulvytėmis ir papildomu padažo kiekiu.
Šis receptras priklauso https://tasty.co/ daugiau informacijos rasite https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/

 Kaip gaminti šį nuostabų receptą ir galutinį rezultatą pamatysite video : 

Your Website Title
<


Komentarai